Heropening school vanaf dinsdag 12 mei

Vrijdag 24 april 2020

Beste ouders en verzorgers,

Op 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat de basisscholen na de meivakantie weer open gaan. In het begin alleen nog voor kleinere groepen tegelijk, en zodra het kan helemaal. U begrijpt dat we heel blij zijn om na de vakantie de kinderen weer te verwelkomen op school. We hebben het directe contact met hen ontzettend gemist.

Helft van de tijd
Het zal na de vakantie niet meteen al ‘normaal’ zijn. Het kabinet heeft scholen gevraagd om te zorgen dat alle leerlingen voor ongeveer 50% van de tijd naar school kunnen. Wij hebben dit zo georganiseerd:

• De groepen worden in tweeen verdeeld, groep A en groep B
    Groep A gaat naar school op maandag en donderdag
    Groep B gaat naar school op dinsdag en vrijdag
    U krijgt van de leerkracht een mail waarin staat in welke groep uw kind zit
  • Alle kinderen uit hetzelfde gezin gaan op dezelfde dag naar school
  • Schooltijden: 8:30 tot 14:00 uur
  • Vanaf dinsdag 12 mei is de school open en komt groep B naar school

Afstandsonderwijs
Omdat het personeel weer fysiek les gaat geven in de school is het niet mogelijk om het afstandsonderwijs voor kinderen die thuis zijn op dezelfde manier vorm te geven zoals u de afgelopen weken gewend was. Na schooltijd is de leerkracht via Teams wel beschikbaar voor vragen van leerlingen die die dag thuis werken.
De kinderen die thuis zijn werken op dezelfde manier zoals de afgelopen weken is gewerkt. Zij krijgen opdrachten van de leerkracht om thuis te maken.

In- en uitgang van school

• De groepen 3, 4 7 en 8 maken gebruik van de in- uitgang bij de gymzaal
  • De groepen 1,2,5 en 6 maken gebruik van de normale in- uitgang op het plein
  • De ouders van groep 1 en 2 mogen meelopen naar het schoolplein maar nemen afscheid van hun kind vanaf het voetbalveld op het schoolplein'Deze ouders lopen om het voetbalveld weer terug naar het hek.
  • Ouders komen niet in de school

Veiligheid

• Op advies van het RIVM benadrukken wij dat er geen mondkapjes gedragen mogen worden in de school.
  • De school wordt gedurende de schooldag extra schoongemaakt
  • In iedere klas is handgel aanwezig en kinderen moeten regelmatig hun handen wassen.
  • Er zal veel aandacht zijn voor hygiene (handen wassen, hoesten in elleboog)
  • Kinderen die griepverschijnselen hebben blijven thuis
  • Er is geen gym- of zwemles en er zijn geen naschoolse activiteiten op woensdagmiddag

Hemelvaart
Op 21 en 22 mei zijn de leerlingen vrij i.v.m. Hemelvaart.

Maandag 11 mei is de school telefonisch bereikbaar voor vragen. Ook de leerkracht van uw kind is maandag 11 mei via de mail of telefonisch bereikbaar voor vragen. Wij hopen u voldoende geinformeerd te hebben en we kijken ernaar naar uit om uw kind(eren) weer op school te kunnen ontvangen.

Vriendelijke groet,

Martina Verhaar