Logopedie in school!

Dinsdag 3 juli 2018

Mondiaal logopedie heeft vanaf volgend schooljaar een nevenlocatie in onze school op de eerste verdieping.

Dit betekent dat u samen met uw kind de logopedist binnen de school kan bezoeken.

De logopedisten van Mondiaal logopedie werken al ruim 25 jaar in Rotterdam-Zuid. Een stadsdeel waar meer dan 100 nationaliteiten wonen en nog meer verschillende talen gesproken worden. Zij spreken natuurlijk niet al deze talen, maar kunnen wel met iedereen communiceren!

Mondiaal logopedie is er voor kinderen en volwassenen die moeite hebben met communicatie, taal en spraak. Doel is dat deze mensen na deze ondersteuning (weer) mee kunnen doen in de communicatie thuis, op school of op het werk. Immers, niets is zo belangrijk als communicatie om mee te kunnen doen en erbij te horen! Wanneer u als ouders en/of de leerkracht een logopedisch probleem herkent of een vermoeden hiertoe heeft, kan er een verwijsbrief bij de huisarts aangevraagd worden.

Wat kunt u verwachten? Tijdens de eerste afspraak wordt met u besproken welk probleem u ervaart in het dagelijks leven. De logopedist doet vervolgens uitgebreid onderzoek. Daarna wordt er een behandelplan gemaakt. De logopedist begeleidt ouders/verzorgers om hen bij de behandeling te betrekken. U krijgt oefeningen mee om ook thuis te doen. De behandeling duurt 25 minuten.

Heeft u twijfels of vragen rondom de spraak/taalontwikkeling van uw kind, of heeft u als volwassene problemen met het spreken of bijvoorbeeld uw stem, dan kunt u ook bellen met 010-4325745 of een mail sturen naar info@mondiaallogopedie.nl.

U kunt zich inschrijven via de website mondiaallogopedie.nl.