Onderwijs vanaf maandag 8 juni

Woensdag 3 juni 2020

Beste ouders en verzorgers,

Het kabinet heeft vanavond tijdens de persconferentie definitief bekend gemaakt dat de basisscholen vanaf 8 juni weer dagelijks open gaan voor alle leerlingen. Dit betekent dat uw kind weer dagelijks naar school kan op de volgende tijden:

• Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:20 uur tot 14:00 uur.
  • Woensdag van 8:20 uur tot 13:00 uur.

Vanuit de overheid en het bestuur zijn richtlijnen gegeven aan de scholen zodat we alles op een verantwoorde manier aan kunnen pakken. Eén van de adviezen is dat de scholen zich alleen richten op de kernvakken. Dit betekent dat de 6 uur extra leertijduitbreiding nog niet wordt uitgevoerd en de eindtijd 14:00 uur blijft i.p.v. 15:30 uur.

Omdat veiligheid en gezondheid nog steeds voorop staan, blijven de eerder genomen maatregelen bestaan. De afgelopen weken zijn goed verlopen. Ouders en leerlingen hebben zich goed aan de afspraken gehouden en daar zijn we heel blij mee.

Hierbij de maatregelen nog op een rij:

In- en uitgang van school

• De groepen 3, 4 7 en 8 maken gebruik van de in- uitgang bij de gymzaal.
  • De groepen 1, 2, 5 en 6 maken gebruik van de normale in- uitgang op het plein.
  • De ouders van groep 1 en 2 mogen meelopen naar het schoolplein maar nemen afscheid van hun kind vanaf het voetbalveld op het schoolplein. Ouders lopen om het voetbalveld weer terug naar het hek.
  • Ouders komen niet in de school
  • De kinderen van groep 1 t/m 4 worden om 13:50 uur door de leerkracht naar buiten gebracht en de kinderen van groep 5 t/m 8 worden om 14:00 uur naar buiten gebracht.

Veiligheid

• Op advies van het RIVM benadrukken wij dat er geen mondkapjes gedragen mogen worden in de school.
  • Er zijn zo min mogelijk externen in de school
  • De school wordt gedurende de schooldag extra schoongemaakt (toiletten, deurknoppen, trapleuning enz) door eigen medewerkers. Aan het eind van de dag wordt de school extra goed schoongemaakt door de mensen van het schoonmaakbedrijf.
  • In iedere klas is handgel aanwezig en kinderen moeten regelmatig hun handen wassen.
  • Er zal veel aandacht zijn voor routines rond hygiene (handen wassen, hoesten in elleboog)
  • Kinderen die griepverschijnselen hebben blijven thuis
  • Er is geen zwemles en er zijn geen naschoolse activiteiten op woensdag

Afstandsonderwijs groep 4 en 5
Omdat enkele leerkrachten in een risicogroep vallen en daardoor niet voor de klas mogen staan, zal er voor die groepen thuisonderwijs gegeven worden. Groep 5 heeft de afgelopen weken op maandag thuisonderwijs gehad. Dit zal zo blijven tot de zomervakantie.
Groep 4 zal op maandag en dinsdag thuisonderwijs krijgen en om de week op donderdag. De leerkrachten van groep 4 zullen de ouders hierover apart nog een mail sturen.

Laptops
Sommige leerlingen hebben de afgelopen maanden laptops ontvangen van school zodat zij thuisonderwijs konden volgen. Omdat wij deze laptops nu goed kunnen gebruiken in de klassen vragen wij de ouders deze laptops maandag 8 juni weer in te leveren op school. De leerlingen van groep 4 en 5 houden de laptops nog thuis tot de zomervakantie omdat zij nog thuisonderwijs zullen krijgen.