Thuis blijven oefenen met de tafels

Woensdag 15 november 2017

We leren de leerlingen de tafels uit het hoofd opzeggen. We noemen dat automatiseren. Het automatiseren van de tafels is nodig om later in de bovenbouw grote sommen te kunnen maken als 532 x 24. Het is dus belangrijk dat je kind de tafels goed beheerst.

Op de meeste scholen wordt in groep 4 begonnen met het aanleren van de tafels van een, twee, vijf en tien. Hierbij wordt ook het keerteken (x) geïntroduceerd. Later worden hier de tafels van drie en vier aan toegevoegd.

Vervolgens worden de moeilijkere tafels van zes, zeven, acht en negen aangeboden.

In groep 5 en 6 worden de tafels nog steeds aangeboden, geoefend en geautomatiseerd. Wanneer je kind alle tafels van één tot en met tien beheerst, wordt meestal het grote tafeldiploma afgenomen.

Ook nadat je kind het tafeldiploma heeft gehaald, is het belangrijk om de tafels te blijven oefenen.

Op de foto's kunt u zien wat een vooruitgang de leerlingen in minder dan drie maanden hebben gemaakt!